onsdag 3. oktober 2012

Eplecrumble med mandler

Jeg spiser lite epler ellers i året, men når de norske eplene kommer om høsten, da spiser jeg for resten av året også. Knasende sprø, friske og helst syrlige epler står på kjøkkenbenken klar til å raske med seg i forbifarten, eller til å lage noe av. Syrlige epler er supert i eplekaker, og den absolutt enkleste varienten er en crumble eller smuldrepai om du vil.



Til 3 porsjoner trenger du:
  • 2 syrlige epler
  • kanel og brunt sukker
  • juice fra en halv appelsin

    crumble:
  • 75 gr malte mandler
  • 50 gr brunt sukker
  • 60 gram mykt smør
  • 50 gram hvetemel
Skrell eplene, ta ut kjernehuset og skjær i biter. Hell i en liten, ildfast form, skvis over juice fra en halv appelsin og bland med kanel og brunt sukker etter smak.

Smuldre sammen ingrediensene til crumblen slik at det blir en jevn, smuldrete masse. Fordel deigen over eplebitene og klem den litt ned.

Stekes på 180 grader i 25-30 minutter. Serveres lunken med en kule vaniljeis eller vaniljekesam.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails