mandag 12. april 2010

Mandagssuppe

Med frossen kraft i fryseren, er ikke hverdagsmiddagen mer enn ti minutter unna når en kommer sulten inn døra en sen mandag ettermiddag. God kraft, bittelitt kreativitet, det du har i kjøleskapet - og vips, så har du en god mandagssuppe. Noe som selvsagt forutsetter at det finnes noe i kjøleskapet, men samtidig er det ikke flere ingredienser oppi her enn at en lett kan raske det med seg på Kiwi på veien hjem.

Kok opp kyllingkraft og smak til med salt, pepper og en ørliten skvis sitron. Strimle et kyllingbryst, en fennikel, noen gulrøtter og noen bortkomne blomkålbuketter hvis slike finnes i kjøleskapet. Ha alt oppi krafta, la stå et par minutter mens du river oppi litt parmesan, vasker den badende nesten-fireåringen på ryggen, bak ørene og hakker litt persille. Til slutt litt revet sitronskall på toppen.

Mandagssuppe på ti minutter, inkludert hakking av grønnsaker og bading av en vårmøkkete barnehagejente.

1 kommentar:

Art by Mona Duaas sa...

Så enkelt kan det altså gjøres! Jeg har også planer om å få til sånt etter hvert...men først må jeg finne ut hvordan man koker kraft... ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails